Theater Artemis

 Van Arne Sierens
Belast met de zorg voor haar babyzusje en heel het huishouden redt de jonge Colette het niet altijd. Thuis schudt ze haar zorgen van zich af. Ze draait de flamencoplaten van haar vader die ver weg woont en droomt ervan ‘iemand’ te zijn – een echte Spaanse danseres. Op straat gaat Arsène tekeer. Zijn vrouw laat niets van zich horen, geen cent op zak heeft hij nog. Onder de rook van de fabriek volgen Colette en Arsène hun parcours, tot een ontmoeting hun isolement doorbreekt. Ongewild ontstaat een saamhorigheid waaraan ze zich allebei vastklampen.

via Theater Artemis – 1213_Mouchette.

Artemis speelde het warmbloedige Mouchette van Arne Sierens ter gelegenheid van het twintigjarige jubileum in 2010. Uit het hele oeuvre van Sierens spreekt een diepe verbondenheid met het volkse milieu, een milieu waar gevoelens ten volle beleefd en geuit worden. Gevoeligheid en brutaliteit gaan er hand in hand. Ook van Mouchettespatten oprechte emoties af, puur en onversneden.
Regisseur Floor Huygen brengt twee spelers samen die aan elkaar gewaagd zijn. Louis d’Or-winnaar Bert Luppes speelt de rol van Arsène. Alejandra Theus, die furore maakte in Woeste Hoogten, kruipt in de huid van Colette. Te midden van het rauw vormgegeven toneelbeeld en levendige geluidsdecor maken zij het leven in de achterstandswijk intens invoelbaar.


Comments are closed.